Служители на ГД Национална полиция“ извършват проверка в три висши училища

...
Служители на ГД Национална полиция“ извършват проверка в три висши училища
Коментари Харесай

Национална полиция влезе на проверки в три столични университета

Служители на Групово дело „ Национална полиция “ правят проверка в три висши учебни заведения в София – СУ „ Св. Климент Охридски “, УНСС и Техническия университет. Според известието на Групово дело " Национална полиция " инспекциите се правят по сигнал, без повече детайлности за характера и източника на сигнала.

Посочва се, че с остановление на Министерски съвет от 2020г. са били отпуснати целеви средства на държавните ВУЗ, притежаващи студентски общежития, за възстановяване на битовата общодостъпна и обществена среда в размер на 68 000 000 лева, а с друго разпореждане от 2021 година в допълнение са отпуснати още 10 000 000 лева " С цел потребление на обезпечените бюджетни средства, с писмо от МОН е предложено при подготовката и провеждането на публичните поръчки университетите да заложат опция за предплатено заплащане на 100% от цената на договорите към компаниите - реализатори.В хода на почналата инспекция чиновници на Отдел „ Икономическа полиция “ на ГДНП са изискали от университетите нужните документи, свързани със подписани контракти, гаранции, заплащания и осъществена активност, както и с метода на извършените процедури. ", се споделя в известието за акцията в трите столични вуза.

От Главна дирекция на националната полиция прецизират също по този начин във връзка запитвания от медии, че на 17 и 18 ноември чиновници на Министерство на вътрешните работи не са посещавали университетите по отношение на изборния развой. Уточнението очевидно е във връзка снощния спор сред двамата кандидати за президентския пост в хода на който проф. Анастас Герджиков разгласи, че през вчерашния ден в СУ е влезнала полиция и е разпитвала дали има хора в университета, които се занимават с търговия на гласове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР